BEMER – Mirakelmadrass som botar (allt?)

Fortsatt mailkonversation 8

Jag skickar iväg ett maill till adressen som [Återförsäljare] försett mig med. Studs även på denna adress så jag chansar att adressen är info@timeoutstudio.se istället och detta går iväg.

På TimeOutStudios hemsida presenterar de sig som BEMER Sweden, en del av BEMERGroup.

2 juli 2012

Hej!

Mitt namn är Rikard Isacsson och har varit i kontakt med [Återförsäljare] från [återförsäljarens företag].

Han har hänvisat mig till er angående vetenskapliga stöd för BEMERs positiva effekter på sjukdomar som inte kan förklaras av Placeboeffekten. Jag har försökt komma i kontakt med ert huvudkontor BEMER Group men utan framgång.

[Återförsäljare] påpekade att det fanns 200 doktorsavhandlingar på detta samt studier som använt som av BEMER. Det är dessa som jag främst är intresserad av. Är det något som ni kan hjälpa mig med?

--------------------------------------------------------

Med vänlig hälsning

Rikard Isacsson

Här börjar den officiella konversation jag får med BEMERS generalagent i Sverige. Märk här också att jag gick in på BEMERgroups officiella hemsida och testade deras 3-sidor långa kontaktformulär igen och denna gång gick mailet att skicka iväg.

29 juni 2012

Hej Rikard!

Jag ska försöka ge dig svar på det som du efterfrågar.

BEMER är en fysikalisk vaskulär terapi, vilken stimulerar och aktiverar vår vasomotion i kärlen strax före och efter kapillärerna, dvs. våra allra minsta blodkärl. Detta resulterar i en bättre fördelning och genomblödning och vi får en ökad försörjning av syre och näring till våra vävnader och organ, samt en ökad bortforsling av kroppens avfallsprodukter. Detta medverkar till att förbättra kroppens hälsotillstånd och prestationsförmåga.

Jag bifogar en översikt av studier, en sammanfattning av 10 viktiga studier, samt en studie på MS fatigue.

Är du bra på engelska så rekommenderar jag dig att läsa Complementary Physical stimulation of constricted or disordered Microcirculation, vilken är en utgåva med ett utdrag ur Dr. med. R. Klopps bok, Mikrozirkulation Im Fokus der Forschung, som han skrev efter den forskning som han genomförde på Mikrocirkulations Institutet vid Universitetssjukhuset Charité i Berlin.

Utgåvan finns att beställa hos oss 140 kr inkl. moms + porto.

Vill du veta ännu mer så är du välkommen till Stockholm i höst. Då hålls en medicinsk föreläsning kring BEMER och forskning kring den av Dr. Roberto Va Calvo, 15-16 september i Stockholm. Meddela mig din adress så kan jag skicka en inbjudan till detta inom kort.


Hör gärna av dig igen om du har fler frågor och funderingar.

Hälsningar Fiddeli Kluge,
TimeOut studio / BEMER SWEDEN

Bilaga 1: Dubbel blint test - Studie (Engelska)

Bilaga 2: Översikt över studier (Tyska)

Bilaga 3: Sammanfattning över de viktigaste vetenskapliga studierna (Svenska)

Äntligen lite riktig fakta! Trodde jag...

Bilaga 1: En studie som testat om patienter som lider utmattning orsakat av MS, känner sig piggare efter att ha legat på madrassen. En av de symptom/sjukdomar jag valt att inte ta med i listan då jag inte har några problem med att man kanske känner sig piggare av att få lägga sig ner och vila. Utan jag är mer intresserad av om BEMER faktiskt kan påverka kroppen till ett friskare tillstånd.

Bilaga 2: Jag gick igenom listan på studier i hopp om att finna en studie som var relevant för det jag var ute efter, dvs om BEMER botar sjukdomar eller ej. Läs mitt svar nedan.

Bilaga 3: Denna börjar bra med texten: "För innehållet lämnas ingen garanti och dessa uppgifter ersätter inte på något vis medicinsk rådgivning av läkare. Copyright INNOMED International AG, FL 9495 Triesen"

 

5 juli 2012

Hej igen!

Egentligen fick jag rekommendation att prata med Mikaela hos er. Men det kanske går lika bra med dig?

Jag har tidigare fått lite tvetydiga svar när det kommer till vad BEMER ska användas till. Är påståendet att BEMER i sig själv kan bota sjukdomar? Eller att det bara ska användas som en kompletterande behandling av vissa typer av sjukdomar...

Vad jag är intresserad av att veta är egentligen väldigt enkelt.

 1. Kan BEMER madrassen bota sjukdomar?
 2. Vilka sjukdomar används den till för att bota? (Eller vilka sjukdomar behandlas med hjälp av BEMER och isåfall används den i kombination med någon annan typ av behandling).

Jag ser i din lista över studier så används BEMER huvudsakligen som ett komplement till sjukdomstillstånd som består av smärta. Finns det möjlighet för dig att skicka de studier till mig som jag nämner nedan? Jag har haft lite svårigheter att hitta de studierna online nämligen.

De studier jag är intresserad av är de som är relevanta i frågan om Magnetfältsterapi kan eller har botat sjukdomar på människor. Med andra ord dessa:

 1. studie 1: bäckman m (2004); Hyperacusis treatment with a combination of pulsed electromagnetic field, anti-oxidants and Low Level Laser light – a clinical study.

  Det jag hittat:
  http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1097/
  00005537-200403000-00020/abstract;jsessionid=
  B7A1BC9BDA8D470E9ACDE4223B0A0AAF.d02t03?system
  Message=Wiley+Online+Library+will+be+disrupted
  +on+7+July+from+10%3A00-12%3A00+BST+%2805%3A00-
  07%3A00+EDT%29+for+essential+maintenance&user
  IsAuthenticated=false&deniedAccessCustomisedMessage=
 2. Studie 2: gabrys m (2004); pulsed magnetic fields in treatment of cytostatic polyneuropathy.Deutsche zeitschrift für onkologie 36/154-156

  – Har inte hittat någon information om denna.
 3. Studie 3: kafka wa, schütze n, walther m (2005); Application of extreme low frequent (BEMER type) pulsed electromagnetic fields
  in orthopedics. orthopädische praxis 41,1,22-24

  – Har inte hittat någon information om denna.
 4. Studie 4: klopp r (2008); The effect of application of an appropriate alternating electromagnetic field (BEMER) on stimulation of
  white blood cells immunological reaction within a representative tissue of immunological activity (gingiva).

  – Har inte hittat någon information om denna.

--------------------------------------------------------

Med vänlig hälsning

Rikard Isacsson

Fortsätt läsningen: