BEMER – Mirakelmadrass som botar (allt?)

Fortsatt mailkonversation 3

Efter jag fått bilagorna från [Återförsäljare] och avfärdat dom som ännu en alternativmedicin ägnade jag det inte några fler tankar.

Fram till maj året därpå:

29 maj 2012

Hej

Jag skickade dej info om BEMER för över ett år sedan. Jag kontaktar dej igen då jag går igenom ett kundregister och vill berätta om en del nyheter för dej.

Det har hänt mycket sedan du fick den informationen, jag har sett sådana fantastiska tillfrisknaden sedan dess så idag är jag lyrisk på BEMERs effekt, jag bifogar vad mina köpare berättat för mej.

Det händer mycket inom BEMER nu, den växer mer och mer och just nu väldigt mycket i Finland. För att underlätta arbetet i Norden så kommer det att öppnas ett huvudkontor i Helsingfors för hela Norden, så Norden blir en helt egen marknad som med gemensamma mål kommer att sprida BEMER till folket. Ja jag ser verkligen fram emot detta.

Den svenska agenturen kommer då att få helt andra uppgifter än de har idag, men innan allt detta träder i kraft så ger den Svenska agenturen oss sommarrabatter på 3000:- på en BEMER Classic och 4000:- på en BEMER professionell till den 31/7.
Alla som dessutom vill vara återförsäljare av BEMER och bestämmer sej innan den 31/7 2012 kommer att få bli återförsäljare med lägre ingångskostnad än det blir i framtiden.

Det 24 månaders Entercard lån som jag erbjuder gör att det blir en månadsavgift på ca 1425:- för en Classic och 1970:- för en professional i 23 månader.

Så passa på nu om du vill läka din kropp eller enbart må bra!

[här följer en utdrag ur hans bifogade lista. Jag har valt de mest extrema fall han har listat, som inte lätt avfärdas som placebo-effekter]

Bifogat:

4 juni 2012

Hej [Återförsäljare].

Jag har kollat på er produkt och även försökt hitta de forskningsstudier som du prisar och hävdar stöder BEMER 3000. Har dock inte hittat några stöd för de påståenden som du förmedlat till mig.

1. Det du har skickat till mig verkar inte bestå av annat än personliga erfarenheter och en till sin höjd undermålig referenslista på personer som du hävdar blivit hjälpta. Sjukdomstillstånden är vaga och består till huvuddel av "Har lite ont i någon kroppsdel" eller är uppenbara stressjukdomar.

2. Dels hävdar du att madrassen påverkar kroppen på cellnivå med hjälp av Elektromagnetiska pulser men är totalt ofarlig för gravida. Hur går det ihop? Antingen påverkar den cellerna eller inte.

3. Listan på sjukdomar som du påstår att den botar kan även förklaras med en rad andra möjligheter varav vila och placeboeffekt är en uppenbar stor del.

4. Sen hävdar du också att BEMER 3000 stödjer sig på forskning gjord av nobelpristagare.. ? Låter väldigt konstigt att vi inte hört talas om det isåfall. Du kan syfta på Robert Becker's Elektromagnetiska strålning (?) och hur det påverkar kroppens celler? (en källa som isåfall är högst opålitlig) Men att hävda att ER produkt stödjer sig på Nobelprisforskning är som att jämföra telefonförsäljarna som "samarbetar med Google" bara för de hittat ens telefonnummer där.

5. De här 200 doktorsavhandlingarna eller 8000 forskningsrapporterna lyser också med sin frånvaro. Vad sägs om att skicka "Den bästa".. ? Eller får jag bara allt eller inget alls?

Det som är mest underhållande (och samtidigt mest tragiskt) är hur du och liksasinnade inom alternativmedicin hävdar att ni "bara är där för att hjälpa" och samtidigt vågar ta så hutlöst betalt för de behandlingar ni erbjuder. En 15 minuters "konsultation" hos en av era återförsäljare här i Linköping går på 800:-. Mycket rimligt.

[RED. här bör påpekas att jag har fel. En behandling bestod av 6 konsultationer och inte enbart av EN konsulation]

--------------------------------------------------------

Med vänlig hälsning

Rikard Isacsson

Fortsätt läsningen: