BEMER – Mirakelmadrass som botar (allt?)

Möts av flera nya mail efter sommaruppehållet.

Sommaren är över och jag har sett att jag fått fler besökare till den här sidan och inser att det fortfarande är folk som förgäves försöker hitta vettig information om denna produkt.

Innan jag börjar med alla nya mail som jag fått i inkorgen vill jag dela med mig av en sida som lovprisar Bemer. Adressen är:

- http://bitte.webblogg.se/2011/march/vilken-ovantad-upplevelse.html

Det är ganska varierat språk i den där texten så om det verkligen är Bitte som skrivit den sidan så får jag känslan av att vissa paragrafer är kopierade.

Mitt problem är det stycket som lyder:

"Austronauternas liv i rymden har legat till grund för insikter om människans behov av att vara laddad med energi. Efter de första expeditionerna i rymden återkom austronauterna orkeslösa och fullständigt uttömda på energi vilket tvingade forskningen att utveckla konstgjorda magnetfält för att motverka deras energibrist."

Detta är inget som jag nånsin har hört talas om och det är mycket möjligt att jag har fel på denna punkt. Men att NASA skulle skapa konstgjorda magnetfält för att på något sätt ge energi åt austrunauterna låter ganska långsökt.

Jag gjorde några snabba sökningar och hittade inget om att NASA skulle ha magnetfält i sina rymdfarkoster. Träningsutrustning, javisst, men inget som sagt om några magnetfält som en hälsoförbättrare. De verkar bara finnas i Star Trek för att skydda mot missiler.

Jag fann dock en sida som behandlade samma ämne:

- http://www.astronomycafe.net/qadir/ask/a11804.html

"The last thing you want in your spacecraft is a magnetic field because it would interfere with many delicate instruments which contain metallic parts. To my knowledge, NASA has never used magnetic fields in spacecraft except in so far as they might have been indirectly generated by various experiments. There has been some modest medical interest in exploring what magnetic fields might be able to do, but nothing that has actually led to the design of a significant medical experiment involving astronauts. "

Så Nej Bitte jag tror du missuppfattat det där med att Pulserande Magnetsfält skulle vara grunden för liv.

Fortsätt läsningen: